Osamdeset takmičara u trci za ovogodišnji Trofej Beograda u badmintonu

U subotu i nedelju, 15. i 16. septembra 2018, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji biće održan XVIII Kup grada – Trofej Beograda 2018 u badmintonu

Badminton savez Srbije | 13.09.2018.

Ovog vikenda u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji jedno od najprestižnijih nacionalnih takmičenja, Kup grada – Trofej Beograda 2018 u badmintonu, imaće svoje 18. izdanje. Na turniru, koji posle Prvenstva Srbije ima najdužu tradiciju od svih badminton događaja u našoj zemlji, za odličja 15. i 16. septembra 2018. boriće se 80 badmintonaca i badmintonki iz 10 klubova – BK Banat (Zrenjanin), BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Dinamo (Pančevo), BK Fanatik (Vršac), BK Helianthus (Novi Sad), BK Novi Sad, BK Pančevo, BK Ravens KG (Kragujevac) i BK Zmajevi (Kruševac). 

U okviru prvog dana takmičenja, koje organizuju Badminton klub Beograd i Badminton savez Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Badminton saveza Srbije, a uz svesrdnu pomoć prijatelja, Sportskog saveza Beograda i Javnog preduzeća Ada Ciganlija, te kompanija “Yonex“, “Tin šped“, “Ledeni Kvas“, “Koka Plus“, “Integraltechnic“, “Boreas Travel“ i ''Eurobank'', održaće se A turnir u parskim konkurencijama i B i C turnir u pojedinačnim konkurencijama. Finala u subotu počinju od 15 časova. Dan kasnije na terenu će se naći juniori i juniorke koji će se na Juniorskom kupu nadmetati u pet uzrasnih kategorija – do 9 (konkurencija Play to fun), do 11 godina (muški i ženski singl), do 13 godina (muški i ženski singl i dubl), do 15 godina muški i ženski singl i do 17 godina muški i ženski singl i dubl). U nedelju okršaji za odličja startuju u 17 časova.