“Dvocifreni“ tim u Zagrebu

Glavni grad Hrvatske će od 7. do 9. septembra 2018. biti domaćin Evropskog kupa za igrače do 17 godina, Zagreb Zagreb U17 Open 2018 i turnira Youth Open 2018 na kojima će nastupiti 15 igrača i igračica iz Srbije

Badminton savez Srbije | 05.09.2018.

Glavni grad Hrvatske će od 7. do 9. septembra 2018. biti domaćin dva jaka međunarodna turnira na kojima će naša zemlja nastupiti sa brojnim sastavom. Za odličja na Evropskom kupu za igrače do 17 godina, Zagreb U17 Open 2018, boriće se oko 100 takmičara i takmičarki iz 15-tak zemalja. Postolje “merka“ i šestoro reprezentativaca Srbije – Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Stefan Mijatović, Marija Sudimac, Sara Lončar i Jovana Vučetić. Prvog dana turnira na terenu će se naći samo Mijatović koji će od 17,30 č igrati u prvom kolu muškog singla protiv Slovenca Jana Babnika. U istoj konkurenciji dan kasnije Lukić, koji je postavljen za petog nosioca u Zagrebu, za osminu finala će se boriti sa boljim iz meča između Slovaka Petera Dubeckog i Austrijanca Armina Sarosija. 

Srpski igrači u subotu počinju svoje nastupe u ostalim konkurencijama. Lončareva će u drugom kolu ženskog singla igrati sa Italijankom Rebekom Togneti, dok će Sudimčeva, prvi nosilac u ovoj konkurenciji, i Vučetićeva u međusobnom duelu odličiti ko će proći među 16 najboljih igračica. U drugom kolu muškog dubla Lukić i Tomić će igrati protiv poljsko-srpske kombinacije Mijatović, Jakub Melaniuk, dok će se Vučetićeva u ženskom dublu u tandemu sa Letonkom Artom Priednise za proboj u četvrtfinale boriti sa Hrvaticama Tamarom Cvitkušić i Lunom Šaban. Lončareva i Sudimčeva će biti jedini ženski par koji će preskočiti prvo kolo. U drugom, za plasman u polufinale, odmeriće snage sa pobednikom duela između Bugarki Mihaela Čepiševe i Cvetini Popivanove i Slovakinja Julije Cmurovicove i Natalije Tomkove. Mijatović i Vučetićeva na startu takmičenja u mešovitom dublu ukrstiće rekete sa Vitom Buhbergerom i Sunčicom Sertić iz Hrvatske, dok Tomić i Lončareva u borbi za četvrtfinale čekaju uspešnijeg iz okršaja između Hrvata Ivana Gotesmana i Dunje Štrbenac i mađarsko-italijanske kombinacije Balint Papai, Rebeka Togneti. 

Na turniru za igrače uzrasta do 9, 11, 13 i 15 godina, Zagreb Youth Open 2018, nastupiće srpska devetorka. U muškim singlovima će se ogledati Andrej Stolić (U11), Vuk Dimitrijević (U13), Uglješa Mihajlović (U13) i Mihajilo Vig (U13), u ženskim singlovima Ana Dimitrijević (U11), Čarna Mihajlović (U11), Miona Filipović (U13), Sanja Perić (U15) i Anđela Vitman (U15), u muškim dublovima Andrej Stolić (U13), Uglješa Mihajlović i Rumun Vlad Dehelan (U13), Vuk Dimitrijević i Mihajilo Vig (U13), u ženskim dublovima Čarna Mihajlović i Rumunka Kristina Sibru (U11), Ana Dimitrijević i Mađarica Hedl Dorošmai (U11), Miona Filipović i Kipranka Antija Athinodorou (U13), i Sanja Perić i Anđela Vitman (U15), a u mešovitim dublovima Uglješa Mihajlović i Čarna Mihajlović (U13), Vuk Dimitrijević i Ana Dimitrijević (U13) i Mihajilo Vig i Miona Filipović (U15). 

Srpske badmintonce i badmintonke će na turniru u Zagrebu predvoditi treneri Dragan Antić, Marija Bulatović i Stanislav Dimitrijević i vođa puta Miodrag Kaličanin. Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Hrvatskoj.